TAXATIES

Er zijn velen die een idee willen hebben van de waarde van het instrument dat in hun bezit is of mogelijk zou kunnen komen. Dit kan zijn voor het bepalen van de verzekerde waarde, of om het instrument tegen de juiste waarde te kunnen kopen of verkopen.

Wij beoordelen of taxeren instrumenten en stokken niet op basis van per email opgestuurde afbeeldingen aangezien dit geen betrouwbaar resultaat oplevert.

 

Zoals valt te begrijpen is het taxeren van strijkinstrumenten een vak waarvoor wij jarenlange kennis en ervaring hebben opgebouwd.

Voor het goed taxeren willen wij altijd het instrument eerst in de hand hebben gehad en wordt het zorgvuldig bekeken, en binnenin bekeken met een endoscoop om de reparaties aan het instrument vast te kunnen stellen (dit geschied alleen bij waardevolle instrumenten want dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag) en worden dan ook digitale foto opnamen bijgeleverd.

Aan de hand van wat u met de taxatie wilt doen kan er een juiste waarde oordeel worden gegeven en wordt dit in een taxatierapport weergegeven.

Voor instrumenten van geringe waarde vragen wij dan ook een bescheiden tarief van €50, er wordt dan geen taxatierapport geschreven.

Voor instrumenten met een taxatie rapport rekenen wij €2,5% van de taxatie waarde excl. BTW.

Voorbeeld: voor een instrument met een geschatte waarde van bv €2500 zijn de taxatiekosten €62,50 excl. en €75,63 incl. BTW.

Voor een taxatie met een uitgebreid rapport met endoscoop foto’s en beschrijving brengen wij 5% van de geschatte waarde in rekening excl. BTW., en geld voor instrumenten tot € 10.000,00.

Voor instrumenten boven de € 10.000,00 worden andere percentages gehanteerd die vooraf door partijen schriftelijk worden vastgelegd.

Met een taxatie inclusief taxatierapport is één dag tot enkele dagen mee gemoeid.

 

Mocht u ons oordeel willen hebben dan zien wij u graag in ons atelier.